ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Делото за несъстоятелност на дъщерните дружества на "Белведере" вече може да тръгне по същество

| обновено на 09.01.15 в 14:53

Делото за несъстоятелността на двете дъщерни дружества на френската компания "Белведере" вече може да тръгне по същество. От Софийския градски съд съобщиха, че съдия Валентин Бойкинов е отказал да си направи отвод, за разлика от първите трима съдии, които бяха избрани със системата за случайното разпределение на делата.

Първо от казуса, заради който френският посланик обяви, че в съдебната система има гнили ябълки, се оттегли Румяна Ченалова, срещу която Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство. Последваха я двама нейни колеги с аргумента, че адвокатите на компанията са изразили съмнение в тяхната безпристрастност.

От Софийския градски съд разпространиха мотивите на Бойкинов, с които отказва да се отведе от случая. В тях той декларира, че никой не е в състояние да повлияе на вътрешното му убеждение, защото организацията на съдебната власт е такава, че почива на принципа на независимостта на съдията при решаване на правен спор.

Вчера Валетин Бойкино върна управлението на фирмите "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" на собствениците им. Магистратът е отменил обезпечителната мярка, наложена от колегата му Ченалова в края на миналата година, с която правото да управлява двете дружества и да се разпорежда с имуществото им беше поверено на временния синдик Панайот Велков.

Панайот Велков е заплашен и от заличаване от списъка на синдиците, след като заради случая "Белведере" работата му беше проверявана детайлно и бяха открити нарушения от Инспектората на Министерството на правосъдието.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!