ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, ще бъде спрян

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, с новите промени в разписанието на железниците, ще бъде спрян. Промените в разписанието, с което холдингът "Български държавни железници" намалява пътническите влакове в различни региони на страната, ще са в сила от понеделник, 12 януари.

Пътническият влак, който потегля от Видин в 10.30 часа е спрян. Той беше включен в разписанието на БДЖ от 14 декември миналата година. И пътническият влак от Мездра, който във Видин пристига по разписание в 14.14 часа, няма да пътува. На жп гарата в Мездра вече се събират подписи за отмяна на решението за спиране на влаковете, четири от които пътуват и за Мездра. 

Основният проблем е, че спирането на влаковете ще затрудни най-вече пътуващите до селата и тези, които пътуват до работните си места. В същото време в жп гарата във Видин бе открито гише за продажба на билети до Будапеща. За чакащите влака по международното направление условията са както и за останалите пътници на жп гарата - в чакалнята няма отопление и в студените дни вътре трудно се издържа. Международната линия София-Будапеща беше открита с новото разписание на железниците от 14 декември миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!