ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

За възстановяване на два от спрените влакове до Сливен настоява кметът на града

Снимка: Радио ВИДИН

Да бъдат възстановени два от спрените четири влака до Сливен, настоява кметът на града. Според него те са важни за придвижването на гражданите в общината. 

Във връзка със спирането на четири влака от и за Сливен в писмо до областния управител кметът на Сливен Кольо Милев настоява да се намери възможност за възстановяване на пътническия влак от Сливен за Карлово. В писмото се посочва, че е много важно влакът да тръгва ежедневно в интервала от 08.00 до 10.00 ч. сутринта, за да осигури връзка с градовете Велико Търново, Горна Оряховица и Шумен. Останалите влакове по това направление са в изключително неудобни часове на тръгване от жп гара Сливен. Освен това има риск и те да бъдат спрени от движение в по-късен етап.

Сливенският кмет изразява надежда, че ще се възстанови движението и на влака Тулово - Сливен, който пристига на жп гара Сливен в 06.54 ч. и осигурява придвижването на пътници от малките населени места, които работят или учат в Сливен.

Градоначалникът настоява за спешно преразглеждане на разписанието на влаковете, за да не бъдат ощетени хората от малките населени места, ползващи железопътния транспорт от и за Сливен. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!