ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Меглена Кунева препоръча да заработи единен антикорупционен орган

Снимка: БТА

Единен антикорупционен орган да заработи в България по примера на Румъния, препоръча вицепремиерът Меглена Кунева на срещата на бизнеса с правителството. По нейните думи, през 2013-а година 58% от фирмите у нас са били възпрепятствани в опита си да спечелят обществен търг:

Трябва да се знае кой е телефонът, на който може да се позвъни, ако някой иска лично да влезе в борба с корупцията, да подаде сигнал и кой е органът, който ще доведе от разследването до съда стъпка по стъпка случая до край.

Корупцията не е образът на страната ни, бе категорична Кунева и обясни:

В едно село, в което хората били доста бедни взимали на вересия от селския магазин, обаче магазинчето изгоряло заедно с книгата за вересиите и неговият стопанин на практика фалирал. Цялото село стотинка по стотинка, защото хората в България помнят дълговете си, върнало парите и даже накрая собственикът бил с 2 лева печалба. Ето за този триумф на антикорупцията говоря.

Меглена Кунева посочи още една цел на управлението - членството в Шенген, което мотивира също с икономическия растеж и доверието в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!