ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ключови теми и законопроекти ще обсъждат депутатите тази седмица

Снимка: БГНЕС
Програмата на народните представители за тази седмица включва актуализиране на стратегията за съдебната реформа. Депутатите трябва да освободят и Цветан Гунев от поста подуправител на Българската народна банка.

Актуализирането на стратегията за съдебна реформа е важно да бъде забелязано от Брюксел, който се очаква скоро да излезе с поредния си доклад по темата. Само преди дни обаче вицепремиерът Румяна Бъчварова припомни, че съдебната реформа е ключът към успеха на сегашното управление. И макар че има консенсус, Бъчварова каза, че големите разминавания остават в начина, по който реформата трябва да се случи.

Депутатите ще обсъдят на второ четете и промяната на работа на Сметната палата. Социалистите казаха, че с новите предложения се създава по-голяма възможност за намеса и политически натиск.

Очаква се депутатите да освободят и Цветан Гунев като подуправител на БНБ. Един от мотивите е, че като отговорен за банковия надзор, не е приложил мерки спрямо Корпоративна търговска банка за констатирани нарушения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!