ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Препоръчват на дребните фермери от Кюстендил за продават млякото от млекомат за 15 хиляди евро

Областната дирекция по храните в Кюстендил препоръчва на дребните фермери да продават млякото от специална инсталация млекомат. Цената на един такъв уред обаче е около 15 хиляди евро.

Мляко се продава всяка сутрин в пластмасови бутилки на Битака, на автогарите, по будките за вестници, направо на тротоара по автобусните спирки, констатират инспектори на агенцията. Цената на суровината, предлагана в шише на открито, е 1,20-1,30 лева за литър.

Недоумяваме, как като клиенти на търговските вериги и обекти, знаем правата си и сме претенциозни дори и за най-дребното нещо, а купуваме мляко в пластмасова бутилка от тротоара, което е с неясен произход и качество, влошени показатели, особено през лятото. На тази практика трябва да се сложи край. Това ще стане само със закупуване на млекомат, казва доктор Велка Войнова, началник на отдел в агенцията.

Последната седмица, част от продавачите на мляко на открито в Дупница не се появили на обичайните места да предлагат продукцията си, след като от агенцията имало масирана проверка и наложени санкции, казаха фермери. Те обаче са категорични, че няма да купят такъв скъп апарат. По-скоро ще продадат животните си, които и без това трудно изхранват в тази криза и при тежката зима.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!