ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нивото на р. Тунджа спада

Снимка: yambol.government.bg

През последното денонощие нивото на река Тунджа е спаднало с около 10 сантиметра. Усложнената обстановка по долното течение на реката остава заради големите разливи и високите подпочвени води.

Тенденцията е към понижаване на нивото на Тунджа както при Ямбол, така и при Елхово. Четвърти ден обаче реката е извън коритото си, а високите подпочвени води продължават да наводняват мазета и приземни етажи. В близост до реката са залети дворни места и стопански постройки. Като спокойна, но изключително усложнена, оцени обстановката в Елхово кметът на общината Петър Киров. Затворен и днес остава пътят Елхово - с. Трънково заради наводнен участък. Под вода са почти целият градски парк и промишленият пазар. Нормализиране на ситуацията се очаква след няколко дни, когато Тунджа ще се прибере в коритото си, но за да стане това, нивото трябва да спадне поне с още 10 см.

В Ямбол мазетата на къщи и жилищни блокове на улиците "Юндола" и "Клокотница" отново са наводнени. Заради високите подпочвени води от няколко дни се изпомпва вода и от мазетата в селата Окоп, Кукорево и Ханово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!