ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Предстои среща на високо равнище в съдебната система

Снимка: БГНЕС

Работата на Висшия съдебен съвет, натовареността на съдиите и състоянието на съдебните сгради в страната ще обсъдят утре главният прокурор Сотир Цацаров, новият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и министърът на правосъдието Христо Иванов. Това ще е първата среща от подобен формат след встъпването в длъжност на Панов. 
Христо Иванов изрази надежда, че приоритет в съвместната им работа ще е устояване независимостта на съдебната власт:
Трябва наистина да се погрижим да реализираме реформите, които са набелязани, защото техният основен фокус е именно това, засилване независимостта на съдебната власт преди всичко. Така, че се надявам следващите месеци да можем със съвместни усилия да отбележим напредък в това отношение.
Министърът обясни, че се очаква днес Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да изпрати във Висшия съдебен съвет и Министерството на правосъдието разсекретена версия на доклада, свързан с разработката "Червеи".  Едва след като съдебните кадровици се запознаят с него, ще стане ясно дали ще бъде образувано дисциплинарно приизводство срещу съдията, подписал специалните разузнавателни средства по оперативното дело, каза Иванов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!