ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нов опит за старт на делото за хулиганство срещу Волен Сидеров

Снимка: БГНЕС
Софийският градски съд ще направи пореден опит да даде ход по същество на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и посегателство срещу полицай. Обвинителният акт е в съда от април миналата година.

Първоначално проблем беше връчването на обвинителния акт на Сидеров във връзка с инцидента на летището във Варна през миналия януари. Когато преписът стигна до лидера на националистите, се оказа, че не е спазен задължителния 7-дневен срок преди съдебното заседание. Така дойде време за предсрочните парламентарни избори и имунитета, който те осигуриха на лидера на "Атака", а делото беше замразено.

След като главният прокурор повторно поиска, но вече от 43-тия парламент да свали наказателната неприкосновеност на Сидеров, а той доброволно се отказа от нея, в края на януари трябваше най-после делото да тръгне по същество, но не се яви полицаят, когото прокуратурата твърди, че Волен Сидеров е ударил. Дойдоха други двама негови колеги, които твърдяха, че са пострадали при инцидента на летище Варна.


Днес трябва да стане ясно как точно ще продължи делото срещу лидера на "Атака".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!