ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдът и днес не даде ход на делото срещу Волен Сидеров

| обновено на 23.02.15 в 11:44
Снимка: БГНЕС
За пореден път Софийският градски съд не даде ход на делото за хулиганство и посегателство на полицай срещу Волен Сидеров. Съдът даде срок до 23-ти март на осем от свидетелите, за да решат дали искат да бъдат конститутирани като частни обвинители и граждански лица, ако са били засегнати от действия или думи на лидера на "Атака". Сред тях е и представителката на френското посолство Стефани Дюмортие, след скандал с която се стигна до инцидента на летище Варна. 

Адвокатът на Волен Сидеров и депутат от "Атака" Явор Нотев заяви, че с клиента му държат на разпита на всички свидетели и най-вече на разпита на Стефани Дюмортие.

В досъдебното производство ние не бяхме допуснати и не бяхме в състояние да участваме в разпита на всички тези лица, които сега са включени в дългия списък на свидетелите. Те бяха разпитани като свидетели, преди да бъде повдигнато обвинение и ние нямахме статута на защитници. Първоинстационният съд е първата наша възможност да видим очи в очи тези хора, които твърдят по един начин нещата, за разлика от друга група свидетели, и тези техни показания за първи път ще имаме възможност да чуем, непосредствено и да ги проверим с конкретните въпроси, които смятаме и възнамеряваме да им зададем. Това са депутатите от "Атака", които са непосредтвени участници. В този смисъл давам ви и още една тема за размисъл. Волен Сидеров не е бил сам като Левски там, извинявайте, коментира Явор Нотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!