ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Всички музейни експозиции, фамилни къщи, църквата "Св. Георги" в Кюстендил ще бъдат отворени за безплатно посещение на 3-ти март

Всички музейни експозиции, фамилни къщи, средновековната черква "Св.Георги" в Кюстендил ще бъдат отворени за безплатно посещение на 3-ти март, Деня от освобождението на България, съобщиха от Регионалния исторически музей.

Очакват се десетки да видят постерната изложба "Ненадминат по сила и ненадминат по храброст", свързана с 1000-годишнината от съдбоносната за българския народ битка при с. Ключ на 29-и юли 1014-а година срещу византийците, и с годишнината от смъртта на българския цар Самуил, в археологическата зала "Асклепий".

Със сигурност интерес ще предизвика и етнографската изложба "Из Кюстендилската чаршия" в зала "Стримон". В къщата-музей на Дядо Ильо войвода могат да бъдат видени оригинален негов печат, револвер, негови лични вещи и костюм.

Стотици хора ще се качат и на хълма Хисарлъка, където вървят довършителните работи по реставрацията на римска крепостна стена от 3-4 век от времето на Юстиниян Първи.

На празник като 3-ти март интересът към експозициите е много голям, каза Мирослава Таскова, говорител на музея.

Голяма посещаемост има и в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", където могат да изложени четири експозиции, свързани със 133-годишнината от рождението му. Галерията е включена в 100 национални туристически обекта. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!