ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Кристалина Георгиева: Брюксел забелязва, че България обръща повече внимание на реформите

Това, че властите в България напоследък обръщат повече внимание на реформите, прави добро впечатление в Брюксел, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева:

Определено усещането в комисията е че съдебната реформа, която доста дълго време беше по периферията на вниманието сега е повече в центъра. Виждаме в здравната сфера повече усилия. Определено в последните няколко месеца се усеща стабилност, но нека да си кажем, имаме си и проблеми за решаване.

Правителството в никакъв случай не трябва да губи посоката и стабилността, особено макроикономическата - следващите месеци са критични за икономическата му политика, подчерта Кристалина Георгиева. Тя добави, че през април, когато отделните страни трябва да представят в Еврокомисията своите икономически и фискални мерки, ще стане ясно дали българското правителство е в състояние да осъществи необходимите реформи:  

 През април то ще трябва да покаже дали е в състояние да провежда структурните реформи. Много от тях много време са отлагани и дърпат страната ни надолу, и в същото време да балансираме бюджета, за да не можем да попадаме в ситуация, в която да има съмнения България готова ли е, способна ли е да я поддържа тази стабилност, и аз съм убедена, че като дойде април месец ние ще видим добре обмислена политика и добре обмислени мерки на правителството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!