ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Почти 40% от ръководните офицери във "Военна информация" са назначени преди 1991 година

Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

39 процента от офицерите, които заемат ръководни длъжности в службата "Военна информация", са назначени преди 16-и юли 1991-ва г. Шест процента са минали през специални школи в бившия Съветски съюз. Това каза военният министър Николай Ненчев по време на парламентарния контрол. Според него данните са обезпокоителни.
Всъщност съм силно обезпокоен от това състояние на нещата в службата – 39 процента е твърде сериозен процент. И е очевидно двойно по-голямо от оповестените от комисията данни за останалите разузнавателни служби. В тази служба е необходимо да се извърши много сериозна реформа, нещо, което аз вече съм започнал, имаме конкретни идеи в тази посока, проведох разговори с млади офицери и трябва да ви уверя, вие загатнахте във вашия въпрос, имаме изключително добре подготвени млади момчета и момичета, които биха могли да поемат отговорности за бъдещето на службата.
Само преди месец Николай Ненчев обяви, че е предал 33 000 архивни единици от Служба "Военна информация" на Комисията по досиетата. БСП вече се обяви против по-нататъшното разкриване на документи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!