ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

БСК и студентските съвети обединяват сили за по-добро образование

Снимка: Таня Харизанова

Българката стопанска камара и Националното представителство на студентските съвети подписаха Меморандум за сътрудничество. Целта е да се обединят усилията за ускоряване модернизацията на българското висше образование, което да се превърне в двигател за конкурентно развитие на икономиката.
Чрез инструмента на финансирането държавата може да управлява обучението на кадри, необходими за пазара, но не го прави, смята председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев:
Не може, когато на икономиката са нужни хора, които завършват математика и информатика, инженерно строителство, основните разходи да бъдат социалните науки – бизнес и право. Не можеш да обучиш някой да стане пианист, без да има талант. Не можеш да го обучиш да стане художник и да събереш безработните и да ги обучаваш да станат художници, а предприемач също е талант, да правиш бизнес също е талант, не става само с обучение. За голямо съжаление голяма част от хората, които излизат от страната и емигрират, това са хората, които са предприемчивите хора и имат талант за предприемачество. Вие излизате със знания, но излизате без умения и без компетентност от университетите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!