ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Крием доходите от семейния си партньор, щедри сме към любовниците си

Снимка: Капитал

Всеки пети българин не споделя с партньора си колко пари получава. Едва 6 процента от домакинствата имат фиксиран таван на месечните разходи. Данните са от международно проучване на една от големите фирми за кредитни услуги у нас. Освен че не споделят размера на доходите си, 22 на сто от българите не разкриват напълно на партньора си и за какво ги харчат. 

И в четирите държави, където е проведено проучването, България, Полша, Чехия и Словакия мъжете  предпочитат да пазят тайна за техните доходи докато жените за своите разходи. У нас едва шест на сто от семействата си определят месечен размер на разходите, които се стремят да не надхвърлят, докато в Полша този процент е 14, а за Чехия и Словакия девет на сто. 

Близо една трета от сънародниците ни обаче заявяват, че в повечето случаи не успяват да се вместят в рамките на определения от тях бюджет -проблем,  който се среща значително по-рядко сред домакинствата в Полша, Словакия и Чехия. Също така една трета от българите не успяват да пестят, докато в останалите държави, този дял е значително по-малък. 

И нещо любопитно: българите са най-щедри в поддържането на извънбрачни връзки. За целта отделят месечно по 360 лева от семейния бюджет. Затова пък най-малко българи признават, че поддържат подобни отношения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!