ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изборите в Сърница пак влязоха в парламентарния контрол

| обновено на 20.03.15 в 16:56
Лютви Местан
Снимка: БГНЕС

Изказванията за изборите в Сърница за пореден петък станаха част от парламентарния контрол. Този път обаче нито една политическа сила не възрази срещу това те да бъдат излъчвани пряко по националните радио и телевизия. 
От трибуната лидерът на ДПС Лютви Местан обвини ГЕРБ, че в навечерието на втория тур партията упражнява политическа репресия върху хората, а местните кметове са заплашвали, че ще уволняват временно заети:
Кандидатите на управляващите партии изтърваха нервите си. Трябва да бъде притиснат избирателят, да бъде сплашен... Никой не може в демократична България да бъде подложен на репресия.
Цвета Караянчева от ГЕРБ предупреди ДПС, че политиканстването носи евтини дивиденти:
Втрещена съм. Хората обаче са мъдри и ни гледат сеира тук. Нека наистина да бъдем политици. Не бива да ставаме за смях. Имаме много да работим върху себе си. Отношението към българските граждани трябва да ни води, а не спечелването на всяка цена.
Славчо Атанасов от реформаторите подчерта, че е недопустимо ДПС да прави политическа агитация в парламента.
В момента сте абсолютно неадекватни и злоупотребявате с парламентарното си право, в това съм категоричен. Не правете внушения три дни преди изборите за кого трябва да се гласува в Сърница. Не ви прави чест.
На първия тур миналата неделя кандидатът на ДПС Неби Бозов получи около 450 гласа повече от кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов

Пак в рамките на парламентарния контрол, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова увери, че новата община Сърница няма да бъде пропусната в програмата на правителството за развитие на регионите:

Община Сърница има своето място, това ви го гарантирам,  за да участва и като бенефициент по оперативна програма "Регионално развитие", по програма "Региони в растеж", по програма за развитие на селските райони, където и сега има проекти, които са финансирани, така и в бъдеще ще има възможност да получава своето финансиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!