ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

"Добре дошли в Германия, г-н Ципрас", този цитат препечатва гръцката преса от германския таблоид Билд. Подзаглавието на вестника е "Скъпа моя Гърция: 50 основания, за които гърците са любими". Отбелязва се, че фразата "скъпа моя Гърция" била само на гръцки, като мнозина се питали дали това не било с икономически подтекст.  Та неа уточнява, че Ципрас отива в Берлин "добре подготвен" за срещата си с Меркел и че неговата цел щяла да бъде да снижи острия тон на риторика и конфронтация от миналата седмица.

Литовското правителство е задействало обществена стратегия за подготовка на нацията за война, пише британският вестник The Telegraph. Балтийската държава с 3-милионно население гледа с тревога на събитията в Украйна от началото на 2014 г. и за управляващите ѝ няма съмнение, че страната може да се превърне в следващата жертва на руския експанзионизъм. Литва няма обща граница с Русия, но въпреки това столицата Вилнюс се намира само на три часа път с кола от руския анклав Калининград, където е ситуиран Балтийският флот и поне 3 000 руски войници.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отбеляза "съществен напредък" в преговорите за ядрената програма на Иран, но допълни, че предстоят "трудни решения", пише британският The Independent. Според изданието иранският президент Хасан Рохани е бил по-оптимистичен, подчертавайки, че "няма нещо, което не може да бъде договорено" с партньорите в преговорите - Великобритания, САЩ, Франция, Китай и Германия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!