ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Дърворезбари участват в благотворителен проект в помощ на деца и млади хора с диабет

12 дърворезбари от сдружение "Група 9" ще участват в благотворителен проект в сферата на здравеопазването. Авторите излагат традиционни и авангардни дърворезби в галерията на Фонд "13 века България" в помощ на деца и млади хора с диабет.

"Група 9" е сдружение от художници - дърворезбари и това е техният 5-и съвместен проект, с който отбелязват 5 години от основаването на сдружението, разказва кураторът Ивайло Пеев:

Отзоваха се 12 автори, които представят свои творби в този проект. Творбите могат да бъдат видяни в разнообразни, според личните предпочитания на авторите и представата на съвременна интерпретация на пластиката от дърво, да я наречем.

Паната ще бъдат изложени в галерия "Проф. Васил Геров " на Национален дарителски фонд "13 века България" от 24-ти март за две седмици, а през април ще заминат и за галерията на фонда в Трявна, посочи Мехмед Билял - експерт проекти във Фонда.

Винаги каним млади творци, български автори, за да могат там за първи път да направят крачка и да подпомогнат на други хора, както и нашата цел на Фонда е да подпомогнем, да популяризираме техните творби и с днешното събитие петдесет на петдесет ние подкрепяме младите и децата, които са болни от диабет да си купят инсулинови апарати. Това са много скъпи апарати и хората нямат възможност.

Петдесет на сто от печалбата от паната и от продажбата на каталога ще бъдат за децата с диабет, а другата част за самите автори.

Център за превенция на захарен диабет тип 2 се открива официално днес в Александровска болница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!