ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

"За" и "Против" платен паркинг и бариера на входа на болницата в Дупница

Снимка: архив

Общинският съвет в Дупница изненадващо одобри поставянето на бариера на входа на болницата "Св.Иван Рилски 2003" в града, както и заплащането по 2 лева на час за престой на автомобил в двора на здравното завадение, стана ясно на последното заседание на минипарламента. Това поражда много коментари "за" и "против" сред дупничани и пациентите. От общината дори съставиха акт  до 500 лева глоба за болницата, след като теренът, върух който е ситуиран своеобразният паркинг, е общински.

От НАП трябва да се произнесат дали събирането на такси за престой на автомобили в двора на здравното заведение е законно, каза кметът на общината инж. Методи Чимев. Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров, който е и общински съветник, поясни, че са поставили бариерата, за да бъде въведен така по-добър ред на влизащите и престояващи в двора и района на болницата автомобили.

До 15 минути престой е безплатно, след това обаче се заплаща по 2 лева на час. Ако бариерата бъде премахната, в двора влизат всякакви коли, включително и на пазаруващи в близкия хипермаркет. Това затруднява линейките, служебните коли и колите на затвора в Бобов дол, които при необходимост и по конкретен случай и причина идват в болницата, каза д-р Лефтеров. Очаква се общината да обжалва решението на съветниците за разглеждане от областния управител като незаконно или да внесе казуса в съда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!