ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Първанов определи като недобре работещи коалиционните форми на взаимодействие в правителството

Ако се вземе решение АБВ да мине в опозиция, Ивайло Калфин ще напусне правителството

Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов определи като недобре работещи коалиционните форми на взаимодействие в правителството. Той обяви, че в следващите дни предстоят срещи между АБВ и ГЕРБ, на които ще се дебатират проблемните области в управлението.

Първанов уточни, че една от тях е енергетиката, която, по думите му, се срива. Други са отбраната и външната политика, където се провеждала недалновидна политика и нищо правенето в икономиката.

От АБВ ще търсят отговори и на въпроси, свързани с външния дълг и начина, по който той беше изтеглен. Според експертите на АБВ това не трябвало да стане наведнъж, а на два транша - сега и през есента, което щяло да бъде по-изгодно.

Първанов уточни, че критиките към тези области не означават претенции за министерски места, а желание управлението да стане по-стабилно.

Георги Първанов се похвали, че вчера партията му е получила две шестици, като тази на Ивайло Калфин за социалната политика била 6+, а другата била за предложенията за промени в Закона за съдебната власт.

С това, специално подчерта Георги Първанов, АБВ показвало, че има инициативи за реформаторски политики, за разлика от други, които се кичели с такива титли, докато решавали кадровите си въпроси.

Георги Първанов не уточни кога партията му ще реши остава ли или не в управлението, но беше категоричен, че ако се вземе решение АБВ да мине в опозиция, отличникът Ивайло Калфин ще напусне правителството.

Коментарите си лидерът на АБВ в оставка направи, след като даде показания по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров. Така с Първанов завършиха и разпитите, които тази седмица се проведоха във Военно-окръжния съд.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!