ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Делото за фалита на КТБ тръгва на 15 април

| обновено на 03.04.15 в 17:41
Снимка: БГНЕС

Делото за фалита на Корпоративна търговска банка ще се гледа на 15 април, съобщиха от Софийския градски съд. За съдебното заседание са призовани банката чрез назначените временни синдици, БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете в банките и Софийската градска прокуратура, както и встъпилите акционери "Бромак" ЕООД и "Бългериан акуизишън къмпани" чрез процесуалните им представители.

От съда уточняват, че това е най-ранната дата, на която може да се проведе заседанието, за да бъде спазен срокът за призоваване на страните.

Съдията от Софийския градски съд Иво Дачев е възобновил  служебно "замразеното" дело за несъстоятелността на КТБ. В определението си той е посочил, че "независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът го прави по собствена инициатива". Искането може да направи само БНБ. Съдът е указал на Централната банка до 15 април да предостави препис от влязло в сила решение на Управителния съвет на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ и е задължил временните синдици Лазар Илиев и Росен Ангелчев в същия срок  да предоставят акт за встъпване в длъжност. "
От участниците в делото за фалита се очаква преди началото на съдебното заседание да кажат съгласни ли са то да се гледа публично. 
Ако заседанието се проведе на определената дата, съдията ще има седмица, за да реши дали да открие производство по несъстоятелност на КТБ. Решението му подлежи на обжалване, но жалбите не спират изпълнението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!