ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Кюстендилци зареждат дизел в Македония

Десетки кюстендилци зареждат редовно колите си с нафта от бензиностанции в съседна Македония, казаха служители на ГКПП-Гюешево.

Македонският дизел е 1,70 лв. за литър, разликата е с над 50 стотинки за литър. Бивш граничен полицай от Кюстендил разказа, че ползва с 52 стотинки за литър по-евтина нафта, като пълни резервоара от 170 литра на колата си в Крива паланка. Макар че е разрешено да се кара и в туби до 20 литра, засега такива случаи няма и багажниците на кюстендилски коли през Гюешево все още не са станали допълнителен резервоар с туби и бидончета, казаха митничари.

Преди Великден зачестяват опитите да се кара агнешко месо от Македония, което е забранено, дори и за лична консумация. В петък на ГКПП-Гюешево са конфискувани две разфасовани агнета, купени в Кривопаланечко, казаха митничари от пункта. Някои си доставят и македонско сирене срещу 7-8 лева за килограм. Предимството не е само евтината цена, а и доброто качество - македонското сирене е от истинско мляко, без допълнителни съставки, казаха пътуващи през ГКПП-Гюешево кюстендилци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!