ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гърция ще изплати навреме задълженията си пред кредиторите

Гърция няма да фалира и ще изплати навреме задълженията си пред кредиторите, заявиха от икономическото министерство в Атина.

Евродепутат от СИРИЗА не изключва вероятността от извънредни избори, ако не се постигне споразумение по отпускане на финансова помощ към Гърция.

Публикациите в медиите, че Гърция ще обяви несъстоятeлност на 9-и април и няма да изплати вноската по заема към кредиторите, се приемат от правителството като опит за създаване на напрежение и несигурност. След продължилото няколко часа заседание на икономическия екип на правителството заместник-министърът на икономиката Димитрис Мардас направи изявление:

Ние се опитваме за изплатим задълженията си в точното време и тогава ще имаме необходимите за това средства. На 9-и април ще изплатим (вноската по заема - бел.ред.).

От финансовото министерство в Атина допълниха, че няма да има затруднения за изплащане на пенсии и заплати този месец, както и великденските бонуси за работещи и пенсионери.

Гърция продължава преговорите с кредиторите с нови предложения за реформи в очакване да се отблокира поне част от транша за финансова помощ.

Гръцката опозиция обвинява правителството в "лъжа" и прикриване на реалните параметри на държавните финанси.

Евродепутатът от СИРИЗА Хрисогонос прогнозира, че при липса на споразумение отговорността ще се прехвърли в ръцете на избирателите с извънредни парламентарни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!