ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Д-р Костадин Ангелов: Няма методика, която да попречи на лекаря да бъде лекар

д-р Костадин Ангелов
Снимка: БГНЕС

Заради новата методика за плащане на болниците, ръководството на болница "Пирогов" се опасява от наплив от пациенти, неприети в други лечебни заведения. Новата методика няма да разреши никакви проблеми, смята директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов:

Наистина трябва да съществува някаква финансова дисциплина. Аз съм въвел системата финансова дисциплина, тоест за ограничения откъм приходната част и откъм разходната част с опит да не засягаме правата, достъпа и качеството на лечение на пациента. Стига да не оберем хода на махалото, което е възможно да се стовари върху "Пирогов" заради сформиране на листи на чакащи от други лечебни заведения.
Болницата за спешно лечение е получила  изработеното до февруари и надлимитната дейност за януари.
Д-р Костадин Ангелов - директор на Александровска болница  заяви, че не приемат с ентусиазъм новата методика за заплащането на извършената дейност. 
Работим по новата методика, не бих казал, че сме много очаровани от резултатите. Ние сме свикнали с това лимитиране от миналата година. Борим се с него, не връщаме болни. Всеки пациент, който има нужда от лечение, го приемаме, а след това разсъждаваме какво правим с лимитите, как се плаща и така. Няма методика или нещо друго, което да попречи на лекаря да бъде лекар.
Лечението на болните се подчинява единствено на медицинските стандарти, не на административни методи, категорични бяха директорите на "Пирогов" и Александровска болница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!