ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

10 са затворените или с въведени ограничения за движението пътни участъци в Кюстендилския регион

Снимка: БГНЕС

10 са затворените или с въведени ограничения за движението пътни участъци в Кюстендилския регион, след обилните валежи и станалите свлачища, срутища или заради други възникнали ситуации, казаха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-големи са трудностите по ЛОТ-1 на автомагистрала "Струма" в отсечката межу Долна Диканя и Дяково, където се появиха 20-30 метра пукнатини и се извършват ремонтни дейности по банкета и отводнителните системи, и движението е ограничено.

Очаква се в понеделник, когато започва голямото завръщане с коли в края на велекдинските празници, да има километрично задръстване при пътен възел Дяково-Север, на 700-800 метра, след който са обозначените ограничания заради пукнатините по платното на магистралата, коментират от КАТ-Пътна полиция в Кюстендил. Проблемен е и участъкът при отклонението за село Долна Козница на пътя Кюстендил - Дупница, където има свличане на скална маса и дървета на фронт над 100 метра. Там се прави денонощно наблюдение и почистване, казаха от "Пътно поддържане" в Дупница.

Орначинеия са въведени и по пътя село Ваксево - село Църварица, след активизирало се срутище. Затворен за движение е пътят Ваксево - Смоличано -Пелатиково - Згурово - Граница поради стичане на големи кални маси по планинско дере, което е засегнало и няколко къщи. Там е указан обходен маршрут, който обаче удължава придвижването с около 20 километра, казаха от общината в Невестино преди голямото оживление по пътищата в района за великденскиет празници

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!