ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

От Реформаторския блок изразиха подкрепа за реформите в отбраната

Снимка: БГНЕС
Часове преди заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента по въпросите на отбраната и въоръжените сили, членовете и симпатизантите на Реформаторския блок подкрепиха реформите в отбраната.

В изявлението се подчертава, че само за няколко месеца ръководството на Министерството на отбраната е успяло да възстанови диалога с евроатлантическите партньори, отделило е и внимание за решаване на ежедневните проблеми - от недостига в окомплектоването до обезпечаване на социалните нужди на военнослужещите. В изявлението се припомня, че министърът е започнал борбата с непрозрачното харчене на средства, повел е борба с корупцията на всички нива.

"Решимостта предизвика недоволство  на засегнатите представители на „обръчите от фирми“, които години наред източват ресурсите на въоръжените ни сили", се посочва в съобщението. Гражданският съвет на РБ очаква правителството и парламентът да подкрепят реформите в отбраната. И призовава за публична подкрепа на министъра по време на утрешното заседание на КСНС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!