ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Михо Михов: Няма нужда на границата с Македония да бъдат пращани военни

Михо Михов
Снимка: БГНЕС
Председателят на парламентарната комисия по отбрана Михо Михов е категоричен, че кризата в Македония не е заплаха за България и затова няма нужда на границата да бъдат пращани военни. Михов каза това ден, след като премиерът Борисов съобщи, че там вече са изпратени военни.

Ако мене ме питате дали има смисъл армията да е на границата, лично считам, че няма смисъл. Няма такива предпоставки според мене. Каква заплаха има? Има ли струпване на войски или нещо подобно? Миграционният поток не е задача на българската армия. Вие знаете спора по темата от южната ни граница. В случая миграционният поток е разрешаван от българската армия много отдавна, в края на миналия век, 1999 година. Тогава миграционният поток беше в посока Косово и българската армия създаде лагер в село Радуша. Македония все още е унитарна държава, в измерението й е албанско население, македонски граждани. Мога да кажа, че няма такава заплаха към българската граница, беше категоричен Михо Михов.

Депутатите от ГЕРБ, членове на Комисията по отбрана, напуснаха заседанието без обяснение. Михо Михов каза, че депутатите трябва да са подготвени, за да дадат мнение, когато се наложи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!