ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Родилка почина в столична болница вследствие на остра белодробна емболия

Снимка: БГНЕС

29-годишна родилка е починала в клиника  "Д-р Щерев", съобщиха от лечебното заведение. Причината за смъртта е остра белодробна емболия.

На 14 май 29-годишната жена ражда в клиниката с цезарово сечение . Родилният процес е протекъл без усложнения и при спазването на всички медицински стандарти. На 15 май жената внезапно колабира и, въпреки 2-часовата реанимация,умира.

Веднага е свикана лекарска комисия за изясняване на случая, информира Иван Тодоров, мениджър в отдел „Връзки с обществеността“ на болницата:

Становището на комисията е, че се касае за масивна белодробна емболия. Според международните медицински проучвания това състояние е основна причина в случаите на внезапна смърт при родилките. Състоянието настъпва за минути с невъзможност да бъде овладяно.

Болницата е уведомила компетентните органи, които, чрез независима експертиза, да установят причините, довели до смъртта на пациентката. На семейството и институциите веднага е предоставена цялата налична документация по случая и се оказва пълно съдействие за изясняване на истината, каза доц. Атанас Щерев и помоли при такива трагични случаи лекарите да не бъдат „сатанизирани“:

Трябва да се търсят винаги първо причините, за да бъдат по-малко трагичните случаи, но, наруши ли се доверието между лекари и пациенти, с медицината е свършено.

Новороденото бебе е живо и здраво и за него се полагат всички необходими грижи от екипите на болницата, уверяват от здравното заведение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!