ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Официално обявяват Пловдив за Европейска столица на културата

Снимка: Фотоколаж: Силвия Петрова
Съветът на министрите на Европейския съюз ще утвърди избора на Пловдив и на италианския град Матера за Европейски столици на културата през 2019 година. На заседанието в Брюксел ще присъстват българският еврокомисар Кристалина Георгиева и кметът на Пловдив Иван Тотев.

"Заедно" е мотото, с което Пловдив участва в инициативата "Европейска столица на културата". Миналата година кандидатурата на града беше обявена от международно жури като най-подходящата сред българските градове, припомни заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, който също ще присъства на заседанието на Съвета на министрите в Брюксел.

Освен че за първи път общинска делегация ще присъства на толкова висок форум и кметът на Пловдив Иван Тотев ще има възможност да представи града и да излъчим кратки видеоматериали пред 28-те министри, няма как да не се гордеем с факта, че получаваме най-високото международно признание за български град, присъждано някога. Това е най-голямата програма за култура и титлата Европейска столица на културата, ще ни даде един огромен шанс да популяризираме Пловдив и България в много позитивен аспект следващите пет години. Предстои много работа и привличане на целия потенциал на страната, който да може да изгради една силна международна програма. Много разчитаме и на стотиците партньорства, които имаме в цяла Европа и извън Европа, за да покажем едно международно съдържание
, заяви заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!