ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прегазилият дете в Стара Загора поиска от ВКС по-ниска присъда

Снимка: БГНЕС

Адвокатът на Георги Сапунджиев, който миналия юни прегази в Стара Загора 4-годишния Паоло, поиска от Върховния касационен съд да намали 6-годишната присъда на клиента му. Самият Сапунджиев не беше в съдебната зала. Върховните съдии ще обявят решението си до месец.

Адвокатът Георги Георгиев, настоя за наказание под 3 години, защото Сапунджиев имал добри характеристични данни, а обвинението му било необосновано. Адвокатът твърди, че когато, когато бутнал детето, то било на два метра от пешеходната пътека, а не нея.

За да подкрепят близките на Паоло, в съдебната зала дойдоха техните приятели. От прокуратурата настояха и последната съдебна инстанция да потвърди шестте години затвор за Сапунджиев. Същото поиска и майката Красимира Иванова:
Посланието, което ми се иска да излъчи съдът е: "Шофьори, внимавайте, защото вашите престъпления не остават ненаказани!" Нещо, което много ми се иска да кажа, просто съм възмутена как може до такава степен да се опитва един човек да смали и нещо, което е много характерно, въобще за обществото, да оправдаваме виновниците, да казваме колко малка е тяхната вина, на, видиш ли там премазал едно дете, няма нищо, ще го пуснем условно.

Иванова благодари на медиите за подкрепата, докато адвокатът на Георги Сапунджиев се оплака от от огромния обществен натиск и от журналистите, които "демонизирали" клиента му. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!