ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

На 29 юни започва приемането на проекти на млади фермери по програмата за селските райони

Бюджетът на програмата е 70 млн. лева, срокът за подаване на заявления е един месец

Снимка: Радио ВИДИН

Приемането на проекти на млади фермери по новата програма за селските райони ще започне на 29 юни. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Васил Грудев.

Бюджетът е 70 милиона лева, а младите фермери ще имат един месец да подадат заявления.

Мярката за младите фермери е сред най-атрактивните и дълго чакани мерки от новата програма. Очаква се интересът още при първия прием да надвиши средствата, които са заделени, а високият интерес дава шанс за финансиране на по-качествени проекти, каза Грудев. Той се позова на опита от вече приключилия първи прием по инвестиционната мярка, при която бяха подадени 3360 заявления на обща стойност над 2 млрд. лв. при бюджет на приема 300 млн. лв. Т.е. през този програмен период България вече няма да има проблем с усвояването на парите и възможната загуба на неусвоени средства.

Основната цел ще бъде да се финансират важни за развитието на българското земеделие проекти, уточни Грудев, и припомни, че за целта има изработени критерии, най-важният от които е проектите да са в секторите "Животновъдство" и "Производство на плодове и зеленчуци".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!