ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

С разнообразна програма отбелязваме 90-годишнината от рождението на Георги Парцалев

| обновено на 16.06.15 в 11:56

Един от най-обичаните български актьори - Георги Парцалев, днес трябваше да навърши 90 години. Годишната ще бъде отбелязана с различни прояви в цялата страна.

Столичната библиотека също отбелязва годишнината на Георги Парцалев с филма "С деца на море". Началото е от 17:00 часа в американския център на библиотеката на площад "Славейков" 4 А, обяви пред "Хоризонт" директорът й Юлия Цензова.

Ние имаме всички филми с участието на Георги Парцалев във фонда на отдел "Изкуство", който наброява 1 500 филма. Ние ще представим всички книги, които имаме за Георги Парцалев, уникални книги - "Георги Парцалев", "Сълзата на Дон Кихот", "Тайните на Георги Парцалев". Ще има сигурно и много фотографии.

Домът на хумора и сатирата в Габрово също ще отбележи годишнината от рождението на комика, който напусна този свят на 64-годишна възраст. Български комедии от златното време на нашето кино ще върнат спомена за големия актьор.

Днес, на рождения ден на Георги Парцалев, почитателите на българското кино ще си припомнят превъплъщението на актьора в чичо Манчо от филма "С деца на море", ще се посмеят с комедията "Кит", ще могат да гледат и "Петимата от Моби Дик".

Вечерта, посветена на 90-годишнината на комика, домакините от Дома на хумора ще предложат на публиката среща с актьора Звезделин Минков, познат като имитатор на Георги Парцалев, Григор Вачков, Петър Слабаков и други. Гостът ще се превъплъти в някои от любимите си образи и ще представи книгата си „Малки спомени за големия Парцалев“, в която разказва незабравими за него случки и срещи с любимия на поколения зрители актьор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!