ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Премиерата на "Кармен" в Античния в Пловдив ще бие по брой зрители рекорда на "Аида"

| обновено на 26.06.15 в 10:41

Довечера на Античния театър в Пловдив е премиерата на операта "Кармен" от Бизе в рамките на фестивала Opera Open, своеобразно продължение на Вердиевите вечери. Международният екип вече месец репетира "Кармен", а интересът на публиката е огромен.

Испанската режисьорка Мария Елена Мексиа подготвя една страстна история от Андалусия, изпълнена великолепно от Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов, Валдис Янсонс, Марияна Панова, солисти и хор на Пловдивска опера.  Мария Елена Мексиа прилага своя рейки техника за мотивация на изпълнителите, която води до засилена органичност на сцената.

Маестро Диан Чобанов изпипва всеки музикален детайл в денонощни репетиции с певците на сцената и с оркестрантите. През май диригентът получи награда "Пловдив" в раздел "Музика" за 2014 година за реализацията на друго произведение на Античния театър.

Античният театър се преобразява в Севиля от художника Салваторе Русо, който е работил с най-известните оперни имена в Италия. За техническите служби бяха необходими над два дни да транспортират и монтират огромния декор.

Балетната трупа разучава пламенни стъпки с хореографа Владимир Ангелов, който пристигна от САЩ, където работи над танците за постановки на Пласидо Доминго. Поставил е спектакъл и в светилището на балета – Мариинския театър в Санкт Петербург.

Виолета РадомирскаОт средата на май в Пловдив е мецосопраното Виолета Радомирска, която живее и работи в Швейцария. За зрителите ще е любопитно как елегантната русокоса певица ще пресъздаде образа на съблазнителната циганка Кармен.

След като покори 4000 души в Колизеума в Порто като Дон Хосе през 2014,  пловдивският тенор Ивайло Михайлов отново ще бъде влюбен и ревнив сержант. Наскоро певецът получи бляскави отзиви за своето участие в операта "Черевички", излъчена от телевизия RAI 5.

Латвийският баритон Валдис Янсонс е пял в над 30 оперни театри по цял свят. Присъединява се към екипа на "Кармен" директно от Генуа, където също е пял партията на тореадора Ескамильо.

В екипа на "Кармен" се говори на няколко езика и по време на репетициите в помощ се включват и преводачи от италиански и английски. В ателиетата на Пловдивска опера също се работи без почивен ден. Костюмите на художника Цветанка Петкова-Стойнова се шият и в операта в Стара Загора. 

Поради засиления интерес към премиерата на "Кармен" бяха отблокирани допълнителни места на Античния театър. Очаква се постановката да бие рекорда по брой зрители на "Аида" миналото лято. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия