ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Петя Крънчева е разпределена за съдия-докладчик по делото срещу Владимира Янева

съдия Петя Крънчева
Снимка: БГНЕС

Системата за случайно разпределение на делата определи Петя Крънчева за съдия-докладчик по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева по т.нар. "афера "Червеи". 

Изборът стана ден след като прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу Янева и бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов.

Крънчева беше част от екипа на Янева и беше единственият заместник-председател на съда, който не си подаде оставката, въпреки многократните призиви на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

За първи път новото ръководство на Софийския градски съд допусна медии при избора на съдебен състав със системата за случайно разпределение на делата. Предстои Петя Крънчева да реши поема ли делото срещу бившата си началничка, или ще си направи отвод.

Според неофициална информация, Петя Крънчева ще откаже да поеме делото срещу бившата си началничка и ще си направи отвод.  
Янева е обвинена за неправомерно разрешаване на използване на специални разузнавателни средства върху централния регистър на МВР. Костадинов ще отговаря за съставяне на официални документи с невярна информация. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!