ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Втори отвод по делото срещу бившия председател на СГС

| обновено на 10.07.15 в 16:15
Снимка: БГНЕС

Втори отвод по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева стана факт само за няколко часа. След като една от нейните заместнички - Петя Крънчева, отказа да поеме процеса, същото направи и вторият съдия, избран със системата за случайно разпределение на делата - Виолета Магдалинчева
Иван Коев е третият магистрат,  при когото системата за случайно разпределение изпрати делото. Ще поеме ли Коев делото ще стане ясно в понеделник.

Тази сутрин изпълняващата длъжността заместник-председател на Софийския градски съд Евелина Папазян определи като "нормална" вероятността за много отводи по делото срещу бившата председателка на съда. 
Людмил Ангелов, адвокат на другия подсъдим по аферата "Червеи" -  бившият директор на "Вътрешна сигурност" Тодор Костаданов,  каза:

Много се надявам делото да се гледа в СГС, защото смятам, че тук имаме по-големи шансове да получим правосъдие, отколкото в някой друг съд. Особено ме притеснява възможността делото да бъде изпратено в Пловдивския окръжен съд. Смятам, че там е възможно да има влияние от магистрати с високи позиции в съдебната система. Ще запазя за себе си какво и кого имам предвид.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!