ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Предстоят финалните пледоарии по делото за убийството на Яна Кръстева

Николай Русинов
Снимка: БГНЕС

В Софийския апелативен съд са насрочени финалните пледоарии по делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева. За убийството, извършено преди четири години в столичната Борисова градина, Софийският градски съд осъди на доживотен затвор единствения подсъдим Николай Русинов с прякор Чеци.

Съдът ще направи опит да финализира процеса на втора инстанция след три съдебни заседания, в които Русинов, който твърди, че е невинен, диктуваше темпото на съда и видимо доминираше над двамата си адвокати. По негово искане бяха преразпитвани експерти и бяха детайлно оглеждани и анализирани веществени доказателства, включително и тези от ключовата експертиза в лаборатория в Австрия, която направи Чеци от свидетел в основен заподозрян за убийството на Яна на 10 юли 2011 година. 
Миналата седмица, когато Апелативният съд пак заседава по делото, той направи нови искания, но те бяха отхвърлени, а магистратите поискаха финалните пледоарии да започнат. Чеци заяви, че не е готов да пледира и поиска отлагане на делото. Ако днес няма някакви изненади от негова страна, процесът може да приключи. 
Софийският апелативен съд  може да потвърди или да намали наказанието на Русинов, може да го оправдае или, ако установи, че са допуснати процесуални нарушения, да върне делото на Софийския градски съд или на прокуратурата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!