ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

"Някъде другаде" в център "Тракарт" довечера

В културен център „Тракарт” довечера ще бъде представен новият роман на Христина Панджаридис „Някъде другаде“. Той е вторият самостоятелен роман на авторката, която пише предимно стихове и разкази. Името ѝ е между стоте най-креативни автори на хайку в Европа за 2014 г.

Романът „Някъде другаде“ не дава отговор на въпроса, но кара читателите да си го зададат. Питането е за майчинството, но не само. Питането е изобщо за отношенията между хората – какви могат да бъдат те и какви всъщност са. Осъзнаването е, че там, където има емоции, съвършенството е илюзия. За илюзиите на емоциите без илюзия, но с емоция – това е романът на Христина Панджаридис „Накъде другаде“.

Ето и част от него:

Съжалявах за ябълките. Гордеех се с техния вкус. Стоях на дървото, докато кръвното ми се нормализира, и дишах като жена, която е напът да изпрати любовта си по дяволите.

Примирена и поруменяла от боя с ябълки, слязох, подсмръкнах силно и се сблъсках с надписа на огледалото в банята. „Змия“, констатираше червилото с цвят карамел. Е, изненадите не спираха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!