ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Проверяват "ВМЗ-Сопот" по министерско разпореждане

Във "ВМЗ-Сопот" започва проверка, разпоредена от министъра на икономика Божидар Лукарски. Той очаква новото ръководство да му представи и доклад за дейността на предприятието, както и информация за новата организационно-управленска структура на дружеството. 

В момента във „ВМЗ-Сопот“ се извършват ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието - съобщават от министерството. Поради големия обем и сложност на подлежащите на проверка обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза. 

В разпоредената от министър Лукарски проверка са включени и всички въпроси, поставени в разпространеното вчера писмо на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ при „ВМЗ-Сопот“ относно възстановяването на дейността на площадката в Иганово след инцидентите. От Министерството на икономиката съобщават, че при тях никога не е била докладвана „програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово“, за която съобщават синдикалистите.

Предприемат се всички необходими действия за възстановяване на нормалната работа в предприятието и изпълнението на сключените договори – съобщават от ведомството. Оттам допълват, че трудовите възнаграждения на работещите в предприятието се изплащат редовно. 

Както вече съобщихме, вчера КТ „Подкрепа” във "ВМЗ-Сопот" поиска оставката на Борда на директорите и готви нови протести, този път пред Министерството на икономиката. 

Пред Радио Пловдив председателят на синдиката в оръжейницата Димитър Атанасов обясни, че има договори за изпълнение и много работа, а нещата във ВМЗ не вървят на добре. Повече от месец и половина новият борд не направи нищо, за да се подобрят нещата в дружеството, затова искаме оставката им, подчерта Атанасов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!