В Раковски обсъждат допълнителни мерки срещу птичия грип

Собственици на птицеферми в Пловдивско и Старозагорско, ветеринарни лекари, както и  представители на  кланици и фирми за транспорт на живи птици се събират в Раковски, за да обсъдят мерките  срещу разпространението на птичия грип. Срещата се..

публикувано на 26.02.20 в 06:44

Пуснаха срещу парична гаранция задържаните от бар "Силикон"

Районен съд – Пловдив определи парична гаранция  по 5000 лева спрямо трима от задържаните в пловдивския еротичен бар "Силикон"-собственикът Димитър Донов, управителят на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна. Съдът прецени, че делото е в..

публикувано на 25.02.20 в 18:34

Трима в болница в Пловдив очакват резултати за коронавирус

Трима души са хоспитализирани в Инфекциозна клиника в Пловдив за наблюдение за коронавирус , съобщи началникът на лечебното заведение доц. Андрей Петров.  Жена и мъж на по 60 години и още един мъж на 29 години са в болницата.  И тримата..

публикувано на 25.02.20 в 17:40

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в..

обновено на 25.02.20 в 16:46

Избраха фирмата, която ще прави пробива под Централна гара

Обединение Проект Пловдив печели обществената поръчка за модернизацията на жп линията, контактната мрежа и сигнализацията на гара Пловдив, както и за пробива под нея. Търгът беше обявен от НКЖИ, а предложената от фирмата цена е  89 милиона и 28 хиляди..

публикувано на 25.02.20 в 16:43

Паркираме в Колодрума за лев на час

Общинския паркинг до зала „Колодрума“  може да се ползва срещу 1 лев на час, съобщи заместник-кметът по транспорта на Пловдив Тодор Чонов. Пълният му капацитет е 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално..

публикувано на 25.02.20 в 16:41

Магнолии ще цъфтят в "Столипиново"

Със засаждане на деветнадесет зелени цъфтящи магнолии бе даден старт на залесителния сезон в район „Източен“. Това е първото от многото запланувани залесявания в район „Източен“ през тази година.  „Във всички паркове в района се започва усилена..

публикувано на 25.02.20 в 16:39

Ремонтът на Околовръстното в Пазарджик отваря и паркоместа

Нови зони за паркиране ще бъдат обособени заедно с ремонта на Околовръстното на Пазарджик, съобщи кметът на общината Тодор Попов.  Паркингите ще бъдат оформени от двете страни на моста, за да може до Острова, който е най- посещаваното място в града, да..

публикувано на 25.02.20 в 15:32

Директор на училище предизвика социално напрежение

Атанас Кръстев, председетел на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа – Пловдив, заяви пред журналисти, че е възникнало социално напрежение в ОУ „Д-р Петър Берон“. Той посочи, че причината е свързана с директора на училището Стефан Кичуков...

публикувано на 25.02.20 в 14:17

Ученици от Пазарджик се връщат от Италия с искане за хоспитализирането им в София

Група ученици и двама преподаватели от пазарджишкото училище "Димитър Гаджев" пристига днес от Италия. Педагозите са притеснени, че децата, които са от ромския квартал "Изток", няма да спазват 14- дневния карантинен срок. Те настояват групата да бъде..

публикувано на 25.02.20 в 14:07