ВКС върна в Пловдив делото за убитото на "зебра" дете в Братаница

Заради открити редица пропуски Върховният касационен съд върна на Апелативния съд в Пловдив делото за блъснато дете на 19 юли 2021 в с. Братаница, съобщиха от съда. Подсъдим в процеса е бившият служител на сектор „Борба с организираната престъпност“..

публикувано на 02.06.23 в 13:58

Съдът рестартира ремонта на ул. "Даме Груев"

С решение, публикувано днес на страницата на Върховния административен съд, окончателно се решава казусът с четири сгради, които пречат на разширението на ул. „Даме Груев“ в Пловдив.  Върховните магистрати потвърждават решението на Административния..

публикувано на 02.06.23 в 13:55

94% от първолаците на Пловдив са класирани по първо желание

94 % децата, кандидатствали за пръви клас в пловдивските училища, са приети по първо желание, съобщаватот общината. Общият брой на кандитстващите първолаци за следващата учебна година е 3135, като родителите са посочвали до 5 желания от 46-те..

публикувано на 02.06.23 в 13:25

Двама от Пловдив в проектокабинета

Професор Галин Цоков от ПУ "Паисий Хилендарски" и директорът на пловдивския Драматичен театър Кръстю Кръстев са включени в състава на проектокабинета, по който преговори водят  представители на ППДБ и ГЕРБ, съобщи програма "Хоризонт" на БНР. Проф. Цоков е..

обновено на 02.06.23 в 13:11

Много пиян шофьор удари паркирана кола в Пловдив

Солидно почерпен шофьор предизвика катастрофа с материални щети в Пловдив.  Около 1.40 ч., на улица в кв. „Христо Смирненски“ 45-годишен мъж се блъснал с лек автомобил „Фолксваген“ в паркирана кола. Полицаи от Второ РУ изпробвали водача за употреба на..

публикувано на 02.06.23 в 12:06

В Калофер отдават почит на Ботев

В Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в родния град на поета – Калофер, продължават възпоменателните чествания.  С военен ритуал ще бъде изнесено знамето на Ботевата чета от музея, а след това на площада ще има митинг поклонение...

обновено на 02.06.23 в 07:10

Поклонение пред паметника на Ботев в Пловдив

В Пловдив пред паметника на поета революционер в Цар Симеоновата градина с военен ритуал  и полагане на венци и цветя ще бъде почетен Денят на Ботев и загиналите за свободата на България. Слово ще произнесе Крум Филипов – поет, писател, театрален и кино..

обновено на 02.06.23 в 07:09

На Родопската Шипка почитат героите на България

Пред паметника-костница на загиналите герои от 21-ви Пехотен  полк по време на Балканската война на връх Средногорец кметът на Смолян Николай Мелемов и други представители на общинското ръководство ще поднесат венци.  Паметникът костница на връх..

обновено на 02.06.23 в 07:09

Кола изгоря пред подлеза на Централна поща

Автомобил се запали на ул. „Гладстон“ в Пловдив, малко преди тунела до Централна поща.  Пламъците бяха бързо угасени от пристигналия екип пожарникари.  Огънят обаче е унищожил цялото оборудване в купето.  Шофьорът е пътувал сам в колата и не е..

обновено на 02.06.23 в 07:09

Пиян шофьор провали екскурзия на първолаци от Смолян

Ученическа екскурзия на деца от Основно училище "Проф. д-р Асен Златаров" в Смолян е отменена, след като алкохолният тест на шофьора показал 0.66 промила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.  Пътуването на първокласниците е спряно и заради..

обновено на 01.06.23 в 14:17