Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище "Граф Игнатиево" стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на..

публикувано на 02.07.24 в 13:41

Пазарджик актуализира бюджета си с 21 милиона лева

С актуализацията общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 милиона лева.  Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата..

публикувано на 02.07.24 в 13:34

Отличиха най-добрите хора в Пловдив

"Добрите дела, които всеки ден виждаме край нас, трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина, положителния отзвук от деня и примера, който трябва да следваме. От това се случват само положителни за нас неща ." Това каза кметът на..

публикувано на 02.07.24 в 11:22

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил..

публикувано на 02.07.24 в 09:55

Отличават най-добрите хора в Пловдив

Кметът Костадин Димитров ще отличи добрите хора от тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.  Номинациите са в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.  Инициативата се..

публикувано на 02.07.24 в 08:35

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Щрихи от миналото на Пазарджик в изложбата „Градски бит“

В Регионалния исторически музей в Пазарджик се открива изложбата "Градски бит", която представя миналото на града от Освобождението на България до промените през 1944 година.  Този период от новата ни история е представен чрез снимки, документи,..

обновено на 02.07.24 в 08:26

"Събуди се" над Куклен за 14-ти път

Започва фестивалът „Събуди се“, който по традиция се провежда от 2 до 7 юли в гората край манастира  „Св.св. Кузма и Дамян“ над Куклен. Тази година е 14-то издание на фестивала, посветен на личностното израстване и връзката с природата.  Според..

публикувано на 02.07.24 в 08:25

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило..

публикувано на 01.07.24 в 20:35