Авиационен празник в "Граф Игнатиево" в присъствието на президента Радев

С открит летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево“ Военновъздушните сили отбелязват 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Почетният строй..

обновено на 25.06.22 в 10:07

254 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 22

254 са новозаразените с коронавирус у нас – сочат данните на Единния информационен портал. Това е с 66 случая по-малко от вчера. За последното денонощие са направени общо 2600 теста, като близо 10% от тях са положителни. В Пловдив новите случаи са..

публикувано на 25.06.22 в 10:07

Шпалир от фенове по "пистата" на Култард и днес, гранд шоуто е довечера

Снимките на филма „Пътуване до Пловдив“ с победителя в 13 старта на „Формула 1“ Дейвид Култард продължават и днес. По трасето, откъдето ще мине болидът му, през целия ден ще има  временна организация на движението. Спира се движението на..

обновено на 25.06.22 в 10:00

Празник на лавандулата в Карлово, Брезово прави слънчев обичай

Два атрактивни празника организират днес 2 подбалкански общини . С жънене на лавандула и жътварски песни, съпроводени от звуците на гайди и тъпани, започна днешният Празник на лавандулата в Карлово. Празничното шествие, предвождано от Феята..

публикувано на 25.06.22 в 08:57

В Белащица вече събират подписи за референдум

В Белащица започна събирането на подписи за инициирането на местен референдум за присъединяване на селото към община Пловдив. Въпросът към хората е: „Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община "Родопи" и да се..

публикувано на 24.06.22 в 16:49

Клошар запали боклуци в Куршум джамия, едва не подпали храма

Клошар запали струпани отпадъци в Куршум джамия в Карлово, като за малко не подпали сградата паметник на културата. Бездомният мъж успял да извади от пантите страничната врата на храма, за да нощува вътре. Неясно как запалил боклуците, като от..

публикувано на 24.06.22 в 16:01

Седмокласниците в Пловдив са девети по успех на матурите

Пловдивските седмокласници са девети по успех в страната показват резултатите от НВО, които са публикувани днес.  Те са показали по- висок среден успех по Български език – 53.34, а по математика 35.02. В Смолян са в топ 3 със среден успех,..

публикувано на 24.06.22 в 14:41

Ако е принципна, Елена Гунчева да си подаде оставката днес

Ако Елена Гунчева твърди, че действително е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане" и председател на парламентарната група на партията...

обновено на 24.06.22 в 14:22

Задържаха румънци, ограбили свои сънародници в Строево

Полицията в Пловдив задържа двама румънски граждани по издадена от Пловдивската окръжна прокуратура Европейска заповед за арест. Срещу тях вече има повдигнато обвинение за грабеж на друг румънски гражданин в село Строево, от когото отмъкнали със..

обновено на 24.06.22 в 14:22

Тълпи от зрители и затворени улици по трасето на Култард в Пловдив

Затворени булеварди, ограничения за пешеходци и велосипедисти  и масов зрителски интерес предизвикаха снимките на Филма „Пътуване до Пловдив“ с участието на звездата от Формула -1 Дейвид Култард.  Те започнаха с рев на болида му тази сутрин около..

публикувано на 24.06.22 в 14:21