ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Николай Ненчев обяснил на Менда Стоянова мерките за съкращаване на разходите в МО

Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев е обяснил пред председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова какви мерки за съкращаване на разходите са предприети в Министерството на отбраната. Това става ден, след като Стоянова заяви, че Ненчев е един от министрите, който не изпълнява решението за икономии.

Министърът е обяснил на Менда Стоянова, че от 1-ви юли има редуциране на администрацията с 382 щатни бройки, намалил е с 20 процента числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите. Министърът е посочил, че е намалил и разходите за персонал с около 18 милиона лева, а през 2016 г. очаква намаление с около милион и 900 хиляди. До края на годината намалението на разходите трябва да достигне 28 милиона лева, отчел министърът.

Ненчев посочил, че предприетите мерки надвишават исканите 10 процента намаление на разходите.

Менда Стоянова е изразила удовлетворение от представената информация, съобщава от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Ненчев е поддръжник на модернизацията на армията и преди месеци заяви, че към края на годината ще има нужда от актуализация на бюджета. Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че ако някой министър иска допълнително пари, трябва да носи и оставката си в джоба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!