ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Неправителствени организации настояваха НС да приеме промените в Конституцията, внесени в деловодството

| обновено на 23.07.15 в 11:06
2
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов не присъства на поредния председателски съвет за промени в Конституцията, който се проведе тази сутрин за около 15 минути, но завърши без резултат. Ново заседание ще има следобед.

От началото на председателския съвет около сградата на парламента неправителствени организации настояваха да се приемат промените в Конституцията, както са внесени в деловодството.

Призив депутатите да подкрепят вече обсъдения и внесен законопроект отправиха от "Протестна мрежа". Деян Василев от инициативата "Правосъдие за всеки" обясни:


В проекта за Конституция, който внесе това правителство, се съдържат мерки, които според мен дори са половинчати, а "План Б", така нареченият, на ДПС смъква 50% от исканията на 25. В петък ще приемат на първо четене промените, които сега са ги внесли, и битката ще мине между първо и второ четене. Това ще е голямата битка.

Представители на партията ДЕОС, родена от протестите срещу кабинета "Орешарски", раздаваха локум на депутатите. Десислава Атанасова от ГЕРБ беше един от депутатите, която си взе локумче.

Не разтягаме локуми. Ние сме заявили подкрепа за съдебната реформа.


Деян Павлов от ДЕОС обясни.


Ние не искаме разтягане на локуми. Искаме тази, която беше внесена. Очакваме точно тази да бъде гласувана по правилния начин, а не да я подменяме.

Тази сутрин нямаше протест на противниците на правосъдния министър Христо Иванов и подкрепящи сегашното положение в съдебната система.

В интернет има кадри как за протеста се раздават пари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия