ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Започва екофестът на Узана

Започва традиционният екофест в местността Узана над Габрово. Идеята за опазване на околната среда събира участници и посетители от всички краища на страната. Изложението и дискусиите ще продължат до неделя.

Екофестът "Зелените идеи в действие" е посветен на темата за адаптацията към климатичните промени. Достъпът за всички изложители и посетители е свободен, безплатен е и транспортът до местността Узана за желаещите да посетят фестивалните изяви и да споделят опита си в опазването на околната среда, производството на биопродукти и зелените технологии. 

В дните до неделя десетки производители на храни и изделия от природни материали ще представят продукцията си, ще бъдат отворени няколко артателиета, а за децата е организирана природна академия. Презентации и филми на екологична тематика също са включени в програмата на фестивала. 

На голямата сцена под звездите, сред прохладата на Габровския Балкан, самодейци ще представят обичаи и народни песни от Разложко, а след залез слънце поляната ще огласят рок музиканти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!