ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пред парламента се провежда протест срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман

| обновено на 30.07.15 в 21:11
Снимка: БГНЕС

Пред Народното събрание се провежда организираният в социалните мрежи протест срещу избирането на Мая Манолова от БСП за омбудсман. Протестът е под наслов "Не искам Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис". Има засилено полицейско присъствие, но напрежение и опити за провокации няма.

С бурни скандирания "Мафия" и "Оставка" протестиращите поискаха изборът на Мая Манолова за омбудсман да бъде преразгледан, защото днес, според недоволните граждани, за пореден път е била подменена волята на милиони избиратели, които искат промяна. Манолова е "ярко оцветена партийна фигура и няма нормално обяснение за избора й", посочват протестиращите. Те го сравниха дори с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Пореден срам за България. Подигравка с избор на длъжност, която се заемаше до този момент от един изключително интелигентен, премерен, възпитан човек, на който наистина може да се разчита. Мая Манолова беше срам за парламента, срам, за нещастие, на групата на БСП, камо ли за омбудсман на България, посочи една от протестиращите.

Аз днес разбрах за избора на Мая Манолова и протестирам срещу това. Аз съм гласувал за ГЕРБ и тя доста нагло се държа предното правителство при управлението на Орешарски. Аферата "Костинброд" също е една от издънките. Тя подпали там тогава тази афера. Не ми харесват тези решения, които взима, каза друг демонстрант.

Други недоволни граждани казаха, че са тук не само заради избора на Мая Манолова, а и заради провалени опит за съдебна реформа и отказа да бъде направен референдум по всички въпроси, които бяха заложени в допитването.

Движението до Народното събрание беше блокирано от протестиращите. Шофьорите бяха принудени да заобикалят паметника на Цар Освободител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!