ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Престъпна група от пътни контрольори на съд за корупция

Снимка: БГНЕС

Престъпна група от пътни контрольори отива на съд за корупция. Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу петима служители на ДАИ-Стара Загора, двама от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и двама ръководители на фирми.

Прокуратурата твърди, че срещу 100 лв. месечно на камион контрольорите умишлено не са проверявали претоварени транспортни средства. Така превозвачите са реализирали хиляди левове печалба на ден от намален брой курсове и от избегнати проверки и глоби, като се уточнява, че ако нарушенията са били установени, за всяко едно от тях предвидената глоба е от 1000 до 5000 лв.

Престъпната група е искала подкупи от транспортни фирми, превозващи земна маса, асфалтови смеси, инертни и строителни материали за нуждите на "Автомагистрала Тракия" - "Лот 2 Стара Загора - Нова Загора". На върха ѝ е стоял Ангел Димитров, началник на областния отдел "Контролна дейност-ДАИ" - Стара Загора. Служителите на ДАИ-Стара Загора и АПИ отиват на съд за получаване на подкуп, а шефовете на транспортните фирми - за даване.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!