ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В Габрово отново се организира борса за употребявани учебници

За поредна година борса за употребявани учебници предлага на учениците в Габрово помагала втора ръка. Най-често те се продават на половин цена от новите.

Възможността да продадат учебниците си стимулира гимназистите да ги пазят в добър вид и да не драскат по тях. Цената всеки продавач определя сам, обясни Тотка Златева, която организира борсата за 13-та поредна година.

Има и на 50 процента, има и на 60, 70 от цената на новия. Много търсят. Който търси по-здрави учебници, са по-скъпи. Но има и на половин цена. Има и под половин цена, посочи Златева.

На борсата могат да се намерят учебници за гимназиалните класове по всички предмети. С комплект втора ръка, родителите спестяват от 50 до сто лева, споделиха ученици. Най-търсени са помагалата за осми клас, тъй като цената на новите е най-висока - около 250 лева, като само комплектът за английски език е 108 лева.

Интересът към борсата ще се засили в началото на септември. Тогава всички училища ще са готови със списъци с учебниците, които преподавателите са избрали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!