ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Спешната помощ ще получи 83 млн евро от ОП "Региони в растеж"

д-р Адам Персенски
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски заяви, че ресурс от Оперативната програма "Региони в растеж" през новия програмен период ще бъде насочен към спешната помощ и 83 милиона евро ще бъдат инвестирани в подновяване на оборудването и подпомагане работата на екипите. Той потвърди позицията на здравното министерство, че сливането на спешните звена на столицата и на Софийска област няма да влоши медицинското обслужване. Желанието на Министерството на здравеопазването е да увеличи екипите, работещи в спешната помощ като съкрати административен персонал и една регионална координационна централа:

Всичко това, което се говори, че е във вреда на пациента и на работещите, е лъжа. Нищо няма да бъде променено. Когато има обаждане за пациент от Своге, няма никакво значение кой ще поеме телефонното обаждане. Обратната връзка, че пациент от Своге има нужда от спешна помощ ще получи екипът, който е в Своге.

Заместник-министърът посети посети областната болница в Габрово. Здравното заведение е едно от 16-те в страната, които в края на годината ще разполагат с новоизградени регионални центрове за ранна диагностика на онкологични заболявания. Проектът на стойност 5,5 милиона лева се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!