ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Един от младежите, обвинени в опит за убийство на 3-годишния Христо, е поискал да излезе от ареста

Един от двамата младежи, обвинени в опит за убийство на тригодишния Христо – Патрик Първев, е поискал да бъде пуснат от ареста. Софийският градски съд ще се произнесе по молбата му в ранния следобед.

Първев е под стража от малко повече от месец, заедно с връстника си Александър Донов. Два съдебни състава записаха в мотивите си шокиращи данни за начина, по който 18-годишните младежи са гледали 3-годишния Христо. И макар и Патрик, и Александър да отрониха пред медиите, че съжаляват за случилото се, в съдебната зала стана ясно, че те са се забавлявали, наказвайки детето. От началото на разследването служебният защитник на Патрик Първев настоява, че отговорността на двамата трябва да бъде разграничена и че клиентът му е по-малко виновен. Дотук и Софийският градски съд, и Софийският апелативен съд бяха категорични, че и двете момчета са съпричастни към тежкото състояние, в което Христо беше приет в "Пирогов" и за чийто живот лекарите се бореха дни наред.

Днес в съдебната зала се очакват подробности около назначените по случая експертизи и разпитите, направени през последния месец, както и да стане ясно защо само Патрик Първев е поискал да бъде променена мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Случаят с побоя над 3-годишния Христо шокира обществото както заради жестокостта, с която детето е било малтретирано близо 10 дни, така и с избора на майката на момченцето – цигуларката Невена Велинска – да го повери на Първев и Донов, докато е на работа в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!