ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Красимир Стефанов даде показания по делото срещу Гриша Ганчев и сина му

| обновено на 16.09.15 в 18:41
Гриша Ганчев
Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов даде показания по делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев, сина му Данаил и още 8 души, подсъдими по така наречената "Захарна афера". Ганчев има и самостоятелно обвинение, че е отправил закана за убийство към Стефанов. Пред Специализирания наказателен съд, той заяви, че е чул за заканата от свой приятел и колега. Първоначално се почувствал притеснен, но когато прочел материалите по делото, се успокоил. По тази причина на миналото заседание Красимир Стефанов отказа да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец.

Прокурорът по делото Андрей Андреев твърди, че обвинението му може да бъде доказано и чред други доказателства, сред които и психиатрична експертиза на Красимир Стефанов:

Отделно има запис на конкретните разговори. Не се споменава конкретно името на г-н Стефанов, но е направена връзката, че става въпрос именно за него.


За адвоката на Ганчев Татяна Дончева обаче Прокуратурата няма доказателства за заканата за убийство, но държи това обвинение като резерва, ако се провали "захарната афера":

Каквото и да стане с данъчното, нещо да им остане
, заяви Дончева.

Както и на предишни заседания, Гриша Ганчев отказа за коментира делото пред медиите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!