ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

25% от малолетните са били обект на сексуален натиск без тяхно съгласие

Снимка: БГНЕС

1/4 от младежите на възраст от 14 до 17 години са били обект на сексуален натиск без тяхно съгласие, сочат данните от изследване на Фондация "Приложни изследвания и комуникации". Георги Апостолов от Фондацията поясни:

Статистиките от последните две години показват, че педофилите имат все по-малко нужда сами да търсят или да злоупотребяват с деца за производство на детска порнография поради една проста причина – малолетните и непълнолетните потребители на интернет доброволно произвеждат достатъчно провокативно сексуално съдържание като изображения и видеоклипове, а в отделни случаи то си е направо детска порнография.

Апостолов даде за пример компютърните игри, които се произвеждат за масовата детска аудитория:

Героините са толкова сексуално предизвикателни, колкото са и героите в тези игри. Едните са мачовци - с огромни мускули, напомпани и широкоплещести, а момиченцата са разголени колкото може повече с едни деколтета и едни дълги крака, каквито няма в природата.  Така че кукла Барби вече изглежда като бабата на тези нови персонажи.

Проблемът на новите поколения е, че те растат в отровена сексуална култура, подчерта още той.

Парламентът по-рано през деня определи от 2 до 8 години затвор за блудство, когато е извършено чрез употреба на сила или заплаха или по отношение на лице, което се занимава с проституция, както и по отношение на лице, което не разбира свойството или значението на извършеното.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!