ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Освободиха началниците на полицията в Асеновград и Първомай срещу парична гаранция

Полицейските началници на районните управления в Асеновград и Първомай са освободени срещу парична гаранция от по 2000 лева, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Димчо Темелков и Васил Налбантов бяха арестувани в сряда при мащабна операция на Отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и бяха обвинени за укриване на престъпления и търговия с влияние.

Срещу парична гаранция от 1000 до 1500 лева ареста напускат и другите трима полицаи, на които бяха повдигнати обвинения  - заместникът на Васил Налбантов - Румен Дичев и двамата служители на Районното управление в Асеновград.  При специализираната операция на отдел "Вътрешна сигурност" освен петимата полицаи бяха задържани още 10 души за различни престъпления. От прокуратурата обясниха, че над повечето е имало "полицейски чадър" срещу лични услуги или заплащане.

Днес от държавното обвинение съобщиха, че е наложена 10 хиляди лева парична гаранция на първомайския бизнесмен Минчо Хубинов, близък приятел на полицейския началник. В хода на разследването е било установено, че той незаконно е продал инертни материали за над 2 милиона лева. През 2008 г. Хубинов купил пасище, където трябвало да направи рибарник, но го превърнал в незаконна частна кариера. Обвинението срещу него е за кражба в особено големи размери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!